måndag 9 augusti 2010

Play A While Tjejvasan

Lotta, Nessie & Mona













Född 2010-06-12
Vit och beige, svartpigmenterad
e. Allettes Figaro "Figge"
u. Ch Play A While Late Red Autumnhop Ale "Juni"
Kullen bestod av 5 hanar och 3 tikar
Uppfödare Henrik Härling & Mona Lindström, kennel Play A While


Idag gick äntligen färden till Mora för att hämta Nessie, som Alice och Erik har valt att hon ska kallas.

Tåget gick 07.45, skulle vara framme 11.37 och åka tillbaka 12.28. Vi skulle ses på stationen och hade ju hela 45 min på oss. Men tåget var sent så då hade vi bara en kvart! på oss. Men inga bekymmer. Mona stod där med Nessie på perrongen, hoppade ombord, pappren skrevs kvickt under, valppåse och stamtavla överlämnades och tåget lämnade Mora igen. Puh. Hoppas att vi kan ses liiite längre nästa gång Mona!

Nessie sov nästan hela resan och hade inga problem med buller, människor eller lokaltrafiken i Stockholm. Väl hemma kopplade jag Ella och tog ut henne till nykomlingen på gräsmattan. Vad de blev glada! Nessie är väldigt framåt och Ella är väldigt snäll och de fann varandra direkt. Ella markerade vänligt men bestämt vem som bestämmer och sen började leken. Ella hämtade sin favoritleksak och snart var Nessie och hon i full färd med dragkamp.

Nessie åt med god aptit och sprang runt i huset. Dessutom lärde hon sig att hoppa upp och ner i soffan efter några minuter. Hmmm. Min förhoppning att det skulle dröja med soffhoppandet, dels för att Ella skulle kunna få vara ifred och dels för att Nessie inte skulle riskera att göra sig illa, grusades således...

Nu ligger tjejerna bredvid mig i soffan och tar igen sig. Känns härligt med en hund till!

Stort tack till Mona och Henrik för goda råd och för en underbar liten tjej!

(I morgon ska alla soffkuddar, mattor, skor och annat bort och istället tar vi fram de vackra kompostgallren ett tag...)

1 kommentar:

  1. Lycka till med nya tjejen Nessie ( vi har ju också en Nessie här hemma! ) det ska bli så roligt att följa. Pappa Figge har fullt upp med sönerna Nisse & Melwin här hemma!

    // Sara

    SvaraRadera